۱) نوع بی توجهی
۲) نوع بیش فعالی تکانشگری (عدم بازداری)
۳) و نوع مختلط.
یعنی برخی فقط کم توجه هستند و عده ای نیز فقط تکانشگرند. در حالیکه برخی از این کودکان هر دو علامت همزمان را دارند. مشکل اصلی کودکان ADHD عدم توانایی آنها در حفظ و تنظیم رفتارشان است، در نتیجه اغلب نمیتوانند رفتار مناسبی که لحظه به لحظه با شرایط محیط هماهنگ باشد نشان دهند. اختلال تمرکز در این کودکان در کارهایی که فعالیت دائم و جدی مغزی را لازم دارد مشهودتر است. آنها ممکن است در تماشای تلویزیون، بازی با کامپیوتر و فعالیتهای لذتبخش با کودکان دیگر تفاوتی نداشته باشند ولی در کارهایی که فعالیت مداوم مغزی و تمرکز لازم دارد (انجام تکلیف درسی) تفاوت آنها با کودکان دیگر نمایان میشود.
به نظر میرسد مغز آنها اطلاعات محیطی را بیش از حد لازم میگیرد، یعنی در انتخاب توجه به اطلاعات ضروری و بیتوجهی و حذف اطلاعات غیر ضروری ضعف دارد. رعایت قوانین منزل و مدرسه برای آنان مشکل است و برای پیروی از قوانین توجه بیشتری لازم دارند. در انجام تکلیف مدرسه، تمرکز روی درس، رعایت قوانین مدرسه و داشتن روابط اجتماعی مناسب با همکلاسیها مشکل دارند. برای رسیدن به اهداف درازمدت برنامهریزی نمیکنند.
اختلال نقص توجه
براي تشخيص ADHD بر طبق معیارهایDSM-V وجود ۶ تا ۹ نشانه، از نشانه هاي اختلال بيش فعالی/ كمبود توجه و اختلال واضح عملكرد حداقل در دو مكان (معمولا خانه و مدرسه) لازم است (راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانشناختی، ۲۰۱۳).
بروز زودهنگام اختلال بیش فعالی-کمبود توجه ADHD، به علت بي نظمي هاي عصب شناختي Neuro-cognitive میتواند منجر به مشکلات اساسی در حافظه و توجه شود.
از آنجا که بیماری بیش فعالی کودکان زمینه ژنتیک داشته راه پیش گیری بخصوصی موجود نمی باشد ,ولی در زنانی که در دوران حاملگی مبادرت به کشیدن سیگار ,استعمال دخانیات ومصرف الکل داشته اند ,بروز این بیماری در کودکانشان بیشتر بوده است. بنابراین رفتار های صحیح تغذیه ای و سلامت در دوران حاملگی شدیدا مد نظر در پیشگیری ممکن از بروز این اختلال در کودکان است