🌀 برای تقویت صحبت کردن کودک، کودک شما باید قادر به درآوردن انواع صداها از خودش باشد و آنها را به طور مرتب و در پاسخ به شما، مورد استفاده قرار دهد.
🌀 اغلب کودکان اتیستیک صداها کمی از خود در می آورند، مخصوصا صامت ها. تولید آواهایی که صداهایی مانند آآآآ، اِاِاِاِ ، اُاُاُاُ دارند، برای کودکان ساده تر از تولید صامت هایی مانند با ، دا و تا می باشد. گام اول برای کودک تولید تعداد زیادی از آواهای صدادار به صورت متعدد و در پاسخ به تولید همین آواها توسط شما و دیگری است.
🌀 اگر کودکتان هنوز نمی تواند این کار را انجام دهد، باید از همین کار آغاز کنید: افزایش تعداد دفعاتی که کودک شما آواهایی از خود تولید میکند. همچنین تعداد آواهای مختلفی که کودکتان می تواند تولید کند.یکی از بهترین راهکارهایی که می توانید استفاده کنید این است که به صداهایی که کودکتان از خود در می آورد، همانند اینکه آنها کلمات با معنایی هستند، پاسخ دهید. با جواب دادن به کودکتان، با تقلید از صداهای او یا با درآوردن همان صداها.
تقویت گفتار کودک
🌀 اگر کودکتان این صداها را برای خود در می آورد، کنارش بروید و صداهای او را تقلید کنید. موقعیت خوبی نسبت به کودک خود پیدا کنید، به صورتی که توجه زیادی به شما داشته باشد، صداهایی را که کودک در می آورد را تکرار، و سپس متوقف کنید. ممکن است کودک دوباره از خودش صدا درآورد، اگر این کار را کرد، دوباره با همین روش به او پاسخ دهید.
🌀 سپس ببینید شما و کودکتان چند بار می توانید این کار را به صورت رفت و برگشتی و با هم انجام دهید. این کمی شبیه به مکالمه بین شماست و نشان می دهد که کودک می تواند صدای خود را کنترل کرده و تصمیم بگیرد که آیا صدا درآورد یا نه و به نوبت گیری با صدا آگاهی میابد.
🌀 اگر کودک ساختن صدا را متوقف کرد اشکالی ندارد و به این معنی نیست که شما کار اشتباهی انجام دادید یا کودکتان این روند را دوست ندارد. شاید واقعا برای او دشوار باشد که همان لحظه که از او می خواهید، صداهایی از خود درآورد، شاید این کار برای او تجربه جدیدی است و کمی غافلگیر شده است.
در صورتی که احساس کردید کودک شما در صدا در آوردن یا حرف زدن مشکل دارد نگران نباشید و بهتر است به مرکز گفتاردرمانی مراجعه نمایید