🌀 بیشتر افراد فکر می کنند دو واژه تنتروم (Tantrum) و ملتدون (Meltdown) به یک معنی است ( در فارسی هم با عنوان قشقرق معنا می شوند).
🌀 در واقع این دو پدیده بسیار به یک یکدیگر شبیه هستند به خصوص وقتی شما شاهد این پدیده ها در کودک اتیسم می شوید.
🌀 اما برای بچه هایی که مبتلا به مشکلات پردازش حسی هستند یا دچار فقدان خودکنترلی هستند, ملتدون (Meltdown) با تنتروم ( Tantrum) بسیار متفاوت هستند.
🌀 دانستن تفاوت بین این دو واکنش می تواند در هرچه بهتر حمایت کردن از کودک مبتلا به اتیسم کارساز باشد.
🌀 تنتروم چیست ؟
🌀 تنتروم طغیانی از خشم است که زمانی اتفاق می افتد که کودک تلاش می کند چیزی را که می خواهد یا به آن نیاز دارد را به دست بیاورد.
🌀 بعضی کودکان بر اثر پیامدهای یادگیری و توجهات زیاد, مستعد داشتن تنتروم های بیشتری می شوند.
🌀 علاوه بر اینها بعضی از کودکان هم تکانشی هستند و در نگه داشتن هیجاناتشان در لحظه مشکل دارند, این افراد ممکن است به سرعت عصبانی شوند و از کوره در بروند.
🌀 ممکن است کودک برای اینکه نتوانسته در بازی اول شود دچار تنتروم شود یا کودکی که از توجه مادرش به خواهر کوچک ترش ناراحت می شود و نیاز به توجه دارد.
🌀 جیغ کشدن, حمله کردن و گریه شاید برای کودک راه مناسبی برای بیان احساساتش نباشد ولی او به دلیل خاصی این کارها را انجام می دهد و بر روی رفتار خود تا حدودی کنترل دارد.
🌀 کودک شما ممکن است در میانه قشقرق یا تنتروم به شما نگاه کند تا ببیند آیا در حال مشاهده او هستید و اگر شما متوجه او باشید دوباره قشقرق به پا کردن خود را ادامه خواهد داد.
🌀 تنتروم معمولا وقتی کودک به خواسته اش می رسد یا وقتی که متوجه می شود که با این رفتار به خواسته اش نخواهد رسید قطع می شود.
منبع:understood.org