💢 انگیزه اجتماعی
كودكان اتیستیک بجای دنبال کردن آدمها برای تعامل یا انگیزه به اشتراک گذاشتن تجربیات، ترجیح میدهند اوقاتشان را به تنهایی سپری کنند یا در نزدیکی دیگران بازی کنند،اما با آنها بطور اشتراکی بازی نکنند.
💢 استفاده از حالات بدن؛
زمانی که کودکان اتیستیک میخواهند ارتباط برقرار کنند معمولا از حالات و حرکات بدن برای در میان گذاشتن تجربیاتشان با دیگران استفاده نمی کنند. مثلا اشاره کردن یا نشان دادن چیزی به دیگران. حتی تمایلی هم به درک یا پاسخ به حرکات و اشارات ارتباطی دیگران ندارند.
💢 تقلید و نوبت گیری؛
کودکان اتیستیک معمولا کارهای دیگران را تقلید نمی کنند،در بازیهای رفت و برگشتی/نوبتی مشارکت نمیکنند و به نظر نمیرسد که این بازیها برای او لذت خاصی داشته باشد.
اختلالات طیف اوتیسم
💢 بازی با اسباب بازی؛
کودکان مبتلا به اوتیسم به جای کاوش اشیا و استفاده از آنها در کارهای خلاقانه بیش از حد بر مجموعه کوچکی از اشیا تمرکز کرده و یک عمل را بارها و بارها تکرار میکنند. زمانی که این الگوی بازی توسط دیگران مختل میشود آنها احتمالا مضطرب میشوند.آنها ترجیح میدهند به تنهایی با اسباب بازی ها بازی کنند.
💢 صحبت کردن؛
کودکان خردسال مبتلا به اوتیسم به جای تولید انواع صداها و توجه به صدای سایر افراد،ممکن است بطور غیرمعمولی ساکت باشند.امکان دارد تعداد کمی از صداها را تولید کنند و صداهای آنان زیاد شبیه به گفتار نباشد.آنها مایل نیستند به وسیله صداهای خود پیامی را به دیگران منتقل کنند.
💢 برانگیختگی و حساسیت حسی؛ کودکان مبتلا به اتیسم در مقایسه با سایر کودکان ممکن است نسبت به انواع احساسات بیش از حد تحریک پذیر یا غیرپاسخگو باشند.ممکن است آنها حساسیت زیادی به لمس شدن،صداها،یا نور داشته باشند.
📚ارتباط و تعامل با کودکان مبتلا به اوتیسم نوشته سالی راجرز//مترجم نسرین بهنام